SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Upravni odbor SITANS-a na sednici održanoj 28.12.2018. pored ostalog, razmatrao je i ispunjavanje, Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, ustanovljenih prava i obaveza.
S tim u vezi naglašavamo da smo zadovoljni što je Gradonačelnik doneo Rešenje kojim se utvrđuje dozvoljeni broj vozila za taksi delatnost u Novom Sadu.
Ističemo da smo očekivali da će glavni kriterijum biti Studija o taksi prevozu koju su za potrebe grada uradili profesori FTN Novi Sad, ali obzirom da su okviri ostali isti, obrazloženje dato u medije nije uticalo na ishod.
I ovog puta podvlačimo da ćemo u ime članova i svih simpatizera, u ime efikasnosti ukupnog javnog prevoza i u ime opšte atmosfere u kojoj tražimo i da nam deca odrastaju, istrajati na primeni svih zakona i s tim u vezi očekujemo donošenje izmene Odluke o taksi prevozu u roku, kao i činjenje u pravcu primene!
Podsećamo da je Zakon tako ustrojen, da obezbedi efikasan i ekonomski isplativ rad, da lokalna samouprava propiše cenu (što je urađeno), da ograniči broj (sada učinjeno) i da po cenu strogih sankcija za sve prekršaje učini da se isti sprovede!
Apelujemo na nadležne za sprovođenju da sve učine i da nam kroz saradnju omoguće aktivno učestvovanje.

Upravni odbor ovim koristi priliku da se zahvali svima na podršci i poželi srećne nastupajuće praznike.

Upravni odbor
SITANS
29.12.2018.