SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Na vanrednoj sednici UO koja je održana 5.3.2019. godine, jedina tačka dnevnog reda je bila aktuelna situacija oko kompanije CarGo i najavljenih protesta kako navedene kompanije, tako i taksista. Stav SITANS-a ostaje nepromenjen.
Dakle, dajemo punu podršku svim obavezama i pravima (tim redom!) svim taksi prevoznicima koji se pridržavaju aktuelnih zakona i propisa lokalnih samouprava.
Podržavamo stav resornog ministarstva po pitanju aktuelnih dešavanja i nelegalnih prevoznika.
Podržavamo samo one taksi prevoznike koji traže svoja prava, a pre toga su ispunili nametnute im obaveze.
Ne podržavamo licemerje, preuveličavanje, laži i manipulacije koje svakodnevno slušamo putem medija. Svesni smo da je to odraz teške situacije, ali red, poštovanje zakona i neraskidiva povezanost prava i obaveza moraju ostati prioritet i smernica za sve dalje odluke, kako za kolege na ulici, tako i za one koji donose propise! Lažima i manipulacijom javnosti se neće nigde stići.
Nas u SITANS-u ne zanima da li je neko pripadnik jedne ili druge grupacije na tržištu prevoza putnika. Nedvosmisleno želimo i borimo se da se iskorene sve nepravilnosti, od neispunjavanja obaveza plaćanja poreza, do uzvratne pomoći države da kao preduzetnici konačno dobijemo šansu da budemo samoodrživi na tržištu. Za sve to nam je potrebna velika pomoć kako sistema, tako i kolega koji svojim ponašanjem i poslovanjem moraju održavati nivo i čast profesije.

Upravni odbor
SITANS
5.3.2019.